Ne propustite

Online Poklon Shop
Loading...
Život bogatih u Dubaiju

Nick Hannes - belgijski fotograf, dobitnik foto natječaja Magnum Awards 2017 u kategoriji dokumentarnog ciklusa - snimio je seriju fotografija o životu bogatog Dubaija. On je ovu seriju nazvao "Kruh i predstave".

- Dubai je uzbudljiv i kontroverzan. Neki ga obožavaju, drugi ga kritiziraju. Ne želim nametati svoje mišljenje onima koji vide moje fotografije. Neka svatko izvuče vlastite zaključke u skladu s njihovim iskustvom i idejama o životu ”, kaže Nick Hannes.

"Brza transformacija Dubaija iz prašnjavog ribarskog grada 60-ih godina u ultra modernu metropolu očarava obožavatelje i kritičare", piše Hannes u opisu projekta. Mnoge njegove fotografije tjera vas da razmišljate i gledate ih iz drugog kuta.

"90 posto stanovništva u Dubaiju su iseljenici", rekao je Hannes. - U toj heterogenoj skupini odlučio sam se prvenstveno usredotočiti na bogat segment društva. Otišla sam tamo gdje su predstavnici ove skupine navikli provoditi vrijeme: u noćnim klubovima, na plažama, u tematskim parkovima, hotelima, trgovačkim centrima. " Zahvaljujući umjetnim otocima i zgradama koje repliciraju svjetske znamenitosti, čitav Dubai može se promatrati kao svojevrsni tematski park za bogate, ali Hannes je pokušao izgledati dublje.

Prema fotografu, izvor za inspiraciju bila je knjiga Capsular Civilization (Capsular Civilization) belgijskog filozofa Livena de Kotera. De Koter "ekstremno opisuje podijeljeno društvo: prvi svijet je arhipelag zaštićenih otoka, ili" kapsula ", gdje je život ugodan, a drugi je sve ostalo, bezdan kaosa i siromaštva." U tome fotograf vidi paralele sa svojim projektom. “Proces urbanizacije u Dubaiju zapanjujuće podsjeća na fenomen“ kapsulizacije ”. Lokalno segregirani između iseljenika i radnika migranata. Na globalnoj razini, Emirati se mogu smatrati jednom velikom "kapsulom", sigurnim utočištem na nestabilnom Bliskom istoku. "

 

14+
Podijelite ovaj link:
23.04.2019
Loading...
Copyright © 2020, Biganimal. Developed by Animat studio.