Ne propustite

Brvnare - montažne kuće - G&G gradnja Ivanjica

Pratite nas i na društvenim mrežama i grupama:

Biganimal Instagram Instagram Biganimal Twitter Twitter Biganimal Viber group Viber  Biganimal Telegram group Telegram

 

Predmeti koje treba izbjegavati, čak i ako su na sniženju uz dobar popust

Popusti i promocije u trgovinama tjeraju kupce na nepromišljene poteze - kupuju čak i onu robu koju bi običnog dana zaobišli. Ali niske cijene i tako mame! Kažem vam koje proizvode ne biste trebali uzimati čak ni kako biste uštedjeli novac, ako se ne želite razočarati u njega.

1. Kozmetika i parfumerijaKupnja parfema i kozmetičkih proizvoda na rasprodaji nije uvijek isplativa opcija. Prodavači mogu smanjiti cijene zbog datuma isteka, otvorenih paketa, popusta na povratnu robu koja je već korištena (iako vam nitko neće reći o ovoj nijansi). Korištenje takve kozmetike može biti štetno za kožu i zdravlje općenito.

Osim toga, veliki popust može značiti da je pred vama lažnjak. Opasnost od takvih proizvoda ne leži samo u nedostatku učinka koji je naveo proizvođač, već iu komponentama niže kvalitete koje mogu izazvati iritaciju i alergije.

Zato ih prije kupnje kozmetičkih proizvoda pažljivo pregledajte: provjerite rok valjanosti, provjerite je li pakiranje otvoreno i prvo saznajte kako možete provjeriti autentičnost kozmetike i parfema. Na taj način možete se zaštititi od neugodnih iznenađenja.

2. Meki sireviAko vidite velika sniženja mekih sireva, primjerice 70 ili 80 posto, razlog je za oprez. Brie, Roquefort, Camembert i drugi proizvodi iz ove serije potencijalna su legla bakterija koje uzrokuju razne bolesti, poput salmoneloze, listerioze itd. Osobe sa slabim imunitetom, mala djeca i trudnice, čiji je organizam vrlo ranjiv, su u opasnosti . Osim toga, meki sirevi mogu sadržavati plijesan s toksinima, što može uzrokovati i trovanje i alergijsku reakciju.

Također, ne zaboravite da ako trgovina nije u skladu s uvjetima skladištenja proizvoda (trebao bi biti u hladnjaku na temperaturi ne višoj od 5-8 stupnjeva), s vremenom će se početi pogoršavati. Za razliku od tvrdih sireva, koji gotovo i ne sadrže vlagu, meki sirevi su osjetljiviji na negativne učinke visokih temperatura.

3. Narezano voćePostoji nekoliko razloga zašto je kupnja rezanog voća loša ideja. Prvi i očiti je kratak rok trajanja. Zapamtite koliko brzo jabuke, kruške, banane i drugi proizvodi potamne nakon rezanja - to je zbog oksidacije u kontaktu sa zrakom. Sljedeći razlog je taj što su plodovi prilikom rezanja izloženi mehaničkom opterećenju, što u većini slučajeva dovodi do pogoršanja njihove kvalitete. Također, smrvljena hrana je brža od vode, a time i vitamini topljivi u vodi, posebice B i C.

Bit će puno korisnije kupiti cijele plodove i narezati ih neposredno prije upotrebe. Da, možda ga nećete moći napraviti tako lijepo kao što to rade na rezaču u trgovini, ali ćete se uvjeriti u kvalitetu i okus proizvoda.

Ne propustite

Knjiga na komad

4. Udubljena konzervirana hranaJoš jedan proizvod koji treba izbjegavati u trgovini, čak i ako je cijena vrlo atraktivna, su ulubljene limenke konzervirane hrane. Prvo, ako padne ili se nepravilno transportira, spremnik se može oštetiti i izgubiti svoju nepropusnost, što je prepuno zraka i bakterija koje ulaze unutra. Ponekad to može dovesti do običnog trovanja, a ponekad hrana iz ulubljene limenke može izazvati čak i botulizam, koji karakterizira teško oštećenje živčanog sustava.

Unatoč rijetkosti ove bolesti, ljudi koji rade u prehrambenoj industriji vrlo ozbiljno shvaćaju rizik od botulizma i čine sve kako bi ga spriječili. Primjerice, ako se tijekom inspekcije u njujorškim restoranima pronađu ulubljene limenke, njihova će ocjena značajno pasti.

Kako ne biste naštetili svom zdravlju, pažljivo provjerite očuvanost. Ako staklenka ima samo malo udubljenje i inače izgleda normalno, proizvod je vjerojatno siguran i može se konzumirati bez straha.

5. Salate i zelje u vrećicama ili kutijamaOpćenito, bolje je kupiti zelje na tržištu, gdje ga je moguće pregledati sa svih strana i uzeti stvarno svježu kopiju. Što se tiče proizvoda u vrećicama predstavljenih u supermarketima, oni su barem manje korisni i hranjivi, a maksimalno sadrže razne konzervanse i aditive koje proizvođači koriste za produljenje svježine. Osim toga, kada se salata reže i pakira u tvornici, postoji opasnost da štetni mikroorganizmi dospiju na površinu lišća. Ako se pakiranje razbije, dolazi do razmnožavanja bakterija, što kasnije može dovesti do raznih infekcija probavnog sustava.

6. AvokadoAvokado koji se prodaje po jako dobrom popustu najvjerojatnije se već počeo kvariti. Također, niska cijena može ukazivati ​​na nepoštivanje standarda kvalitete, na primjer, postoje vanjski nedostaci koji izravno utječu na okus (kiselina, užeglost, itd.).

Kako biste provjerili koliko je avokado zreo i kvalitetan, lagano ga stisnite dlanom. Glavna stvar je da ne pritiskate jako prstima kako nehotice ne biste oštetili pulpu. Ako je plod tvrd kao koštica, nije zreo. Ako se malo skupi, spreman je za upotrebu. Ako nakon manipulacija na avokadu ostanu udubljenja, to znači da je prezreo i da će odgovarati samo za izradu pire krumpira i drugih jela gdje vam je potrebno mekano voće.

Potpuno prirodne djevojke

Potpuno prirodna №2
Potpuno prirodna №2
Erotika, Djevojke
Potpuno prirodna №23
Potpuno prirodna №23
Erotika, Djevojke
Potpuno prirodna №52
Potpuno prirodna №52
Erotika

7. Odjeća ne pristajeMožda više od sniženih proizvoda volimo samo sniženu odjeću. Ali prodavači rijetko stavljaju na prodaju kvalitetne artikle. Najčešće proizvodi s nedostacima padaju na stalak, stoga je tijekom ugradnje potrebno pažljivo pregledati odjeću.

Također, ne kupujte stvari koje vam ne odgovaraju po veličini. Da, mislite da ćete do ljeta izgubiti težinu, a haljina, hlače ili top savršeno će pristajati na figuri, ali, kako praksa pokazuje, to se neće dogoditi. Kao rezultat toga, odjeća će ležati na krajnjoj polici ormara u iščekivanju svog "najboljeg sata".

Savjetujemo vam da kupite dva artikla po punoj cijeni u kojima ćete se osjećati kao boginje, umjesto pet artikala po niskoj cijeni koji naglašavaju nedostatke figure. Predmeti ormara trebali bi raditi za vas: povećati samopoštovanje, dati samopouzdanje, učiniti vas elegantnim i privlačnim. I neka ih bude manje, ali svaka će stvar biti 100% pogodak.

8. Smrznuta hranaNajveći nedostatak smrznute hrane je što je vrlo teško odrediti njihovu kvalitetu: izgled je “iskrivljen”, nema mirisa. Stoga je vaša pažnja ovdje vrlo važna. Prije nego što pakiranje mesnih okruglica, knedli ili povrća stavite u košaricu, pažljivo pregledajte kutiju sa svih strana. Ako ima mrlja, znakova curenja, udubljenja, vjerojatno je da je proizvod odmrznut pa ponovno zamrznut. To je apsolutno nemoguće učiniti, jer postoji opasnost od povećanja broja bakterija u proizvodu.

Činjenica je da tijekom zamrzavanja štetni mikroorganizmi ne umiru, već jednostavno zaustavljaju svoj rast i reprodukciju na neko vrijeme. Ako je pakiranje oštećeno, bakterije mogu ući unutra i nastaviti se razmnožavati.

 

14+
Podijelite ovaj link:
16.05.2023
Copyright © 2023, Biganimal. Developed by Animat studio.