Ne propustite

Hausmajstor | kućni majstor od sitnih popravaka do adaptacija i renoviranja

Pratite nas i na društvenim mrežama i grupama:

Biganimal Instagram Instagram Biganimal Twitter Twitter Biganimal Viber group Viber  Biganimal Telegram group Telegram

 

7 najboljih pištolja proizvedenih u Njemačkoj

Njemačka je u vrijeme druge polovice 19. stoljeća imala jedan od najrazvijenijih industrijskih kompleksa na svijetu. To je njemačkoj državi omogućilo stvaranje stotine izvrsnih modela malog oružja, koje je na kraju prošlo dva svjetska rata i danas se aktivno prodaje na tržištima oružja. Vrijeme je da se prisjetimo najupečatljivijih modela pištolja u povijesti njemačkog oružja.

1. Mauser C96Najpopularniji samopunjajući pištolj prve trećine XX. stoljeća. Ne jedini te vrste, ali definitivno jedan od najuspješnijih na globalnom tržištu. Samo u Njemačkoj pištolji Mauser korišteni su do 1961. godine. Ukupna naklada bila je 950 tisuća primjeraka. Do 1938. proizvodili su pištolj kalibra 7,62x25 mm. Oružje je također imalo brojne modifikacije za druge patrone i razne elemente streljiva, uključujući i bubnjeve. U nekim se konfiguracijama Mauser C96 pretvorio u "rovovni karabin".

2. Luger P08Još jedan teutonski pištolj koji je prošao oba svjetska rata. Ovo oružje nije iskorištavala samo Njemačka. "Lugeri" su se proizvodili i s kalibrom 7,62 mm i s kalibrom od 9 mm. Ukupna naklada bila je gotovo 4 milijuna primjeraka. Proizvodnja samopunjajućih pištolja konačno je prekinuta tek 1942. godine. Pištolj se odlikovao najvećom preciznošću paljbe za svoju klasu oružja.

3. Walther P38Pištolj Walther P38 koji su Nijemci stvorili 1938. godine. Ukupan broj je 1,2 milijuna primjeraka. Unatoč činjenici da je ukupna cirkulacija P38 značajno inferiorna u odnosu na seriju istog "Lugera", u nekim europskim zemljama oružje se i danas koristi kao službeno oružje. Na dometu od 50 metara, ostaje jedan od najpreciznijih pištolja na svijetu. Uključujući u usporedbi s modernim oružjem.

Ne propustite

Sajt za upoznavanje za odrasle

4. Heckler & Koch USPUniverzalni pištolj kalibra 9x19 mm, koji je kreiran posebno za njemačku vojsku. Oružje je predstavljeno 1993. godine. Danas je to jedan od najotpornijih i najtrajnijih pištolja. Istodobno, Heckler & Koch USP ima relativno malu težinu - bez patrona, težina ne prelazi 700 grama. Ne uzimajući u obzir vrijeme za ponovno punjenje, ispaljuje 80 metaka u minuti.

5. SIG-Sauer P226Rođen 1983. godine, SIG-Sauer P226 je prepoznat kao jedan od najboljih pištolja na svijetu za službenike državne sigurnosti i provođenja zakona. Težina cijevi je 802 grama, a duljina cijevi je samo 112 mm. U ovom slučaju, pištolj puca s patronama od 9 mm. Danas je to jedan od najpreciznijih pištolja za gađanje na 50 metara.

6. Walther P99Unuk istog "Walthera" tijekom Drugog svjetskog rata. Pištolj je napravljen 1996. godine za potrebe njemačke vojske i policije. Istodobno, oružje od 9 mm imalo je ogroman izvozni potencijal. Jedna od prepoznatljivih značajki Walther P99 dizajna je da nema klasični mehanizam okidača. Pištolj kupuju prvenstveno zemlje sjeverne i istočne Europe.

Amaterski Eromix

Amaterski Eromix №24
Amaterski Eromix №24
Erotika, Eromix, Djevojke
Amaterski Eromix №23
Amaterski Eromix №23
Erotika, Eromix, Djevojke
Amaterski Eromix №13
Amaterski Eromix №13
Erotika, Eromix, Djevojke

7. Schmeisser SLP-9Jedan od najmlađih i najmodernijih pištolja u Njemačkoj. SLP-9 je rođen 2015. Prije svega, pištolj su Nijemci stvorili kao izvozni model. Za paljbu se koriste patrone kalibra 9 mm uložene u spremnik od 17 metaka. Proizvod je težak 880 grama. Dužina cijevi oružja je 113 mm.

 

14+
Podijelite ovaj link:
27.10.2021
Copyright © 2022, Biganimal. Developed by Animat studio.