Ne propustite

Hausmajstor | kućni majstor od sitnih popravaka do adaptacija i renoviranja

Pratite nas i na društvenim mrežama i grupama:

Biganimal Instagram Instagram Biganimal Twitter Twitter Biganimal Viber group Viber  Biganimal Telegram group Telegram

 

Hiperrealnost u fotografijama Davida LaChapellea

David LaChapelle se u fotografiji naziva Fellini, a o njegovim portretima, scenskim i video radovima govori se kao o legendarnim arhetipovima pop kulture 21. stoljeća. LaChapelle je inspiriran raznim izvorima i temama, od povijesti umjetnosti do pornografije i religije. Širom svijeta poznat je po svojoj sposobnosti kombiniranja jedinstvene hiperrealistične estetike s dubokim društvenim porukama.

David LaChapelle rođen je u Connecticutu 1963. godine. S 15 godina preselio se u New York, radio kao busboy u noćnom klubu Studio 54 i tražio svoj put u svijet fotografije. Andy Warhol je primijetio njegov rad na izložbi te je pozvao 17-godišnjeg LaChapellea da preuzme poziciju fotografa za časopis Interview, gdje je i sam bio urednik. Kralj pop arta dao je iznimno koristan savjet mladom talentu: “Radi što god želiš. Samo se pobrini da svi izgledaju dobro."

Popularna tradicija u portretnoj fotografiji je da fotograf pokušava otkriti stvarnu osobu koja stoji iza atributa slavne osobe. LaChapellea više zanimaju sami atributi. Štoviše, on, kao nitko drugi, razumije modernu prirodu slave. Najpopularniji glazbenici posjećivali su LaChapelleov objektiv, za mnoge je kreirao omote albuma, a za neke čak i snimao video spotove. Spot za pjesmu "Natural Blues" Mobyja osvojio je MTV Europe Music Awards kao "Najbolji video godine" 2000. godine.

Komercijalna fotografija je za njega ostala važno područje djelovanja dugi niz godina. LaChapelleov uspjeh u oglašavanju dio je toga što je u radnje često uključivao metafore s moralnim i religioznim motivima ili prepoznatljive elemente iz djela velikih majstora, stranih svijetu časopisnog oglašavanja i moderne fotografije.

Manični perfekcionizam i radoholizam potkopali su mentalno zdravlje fotografa. LaChapelle se preselio na farmu usred džungle na Havajima. Pomisao da nikada ne moram raditi za pop zvijezde i časopise činila se kao spas. Kalendar Lavazza 2021 u njegovoj izvedbi izgleda vrlo “havajski” “Prihvatite činjenicu da smo dio ovog prekrasnog svijeta, a ne njegovo središte”, sada autor poručuje gledatelju. Sebe naziva "starcem Mojsijem fotografije", dajući savjete mladim pripravnicima u studiju.

Upozorenje! Sadržaj ovog materijala namijenjen je za zrelu publiku.

 Ne propustite

Furia sunčane naočale sezona 2022Odabrani stripovi

Dolly i morski pas
Dolly i morski pas
Blas Gallego
Da bi došla do princa
Da bi došla do princa
Snoopy
Dok nisam upoznao neke ljude
Dok nisam upoznao neke ljude
SnoopyPotpuno prirodne djevojke

Potpuno prirodna №17
Potpuno prirodna №17
Erotika, Djevojke
Potpuno prirodna №52
Potpuno prirodna №52
Erotika
Potpuno prirodna №5
Potpuno prirodna №5
Erotika, Djevojke 

16+
Podijelite ovaj link:
25.04.2022
Copyright © 2023, Biganimal. Developed by Animat studio.