Ne propustite

Furia sunčane naočale sezona 2022

Pratite nas i na društvenim mrežama i grupama:

Biganimal Instagram Instagram Biganimal Twitter Twitter Biganimal Viber group Viber  Biganimal Telegram group Telegram

 

Pet automatskih pušaka koje koriste vojnici specijalnih snaga

Obično, kada se spomene vatreno oružje, u sjećanju se pojave pištolji ili mitraljezi, ali hibridni puškomitraljez će se sjećati tek nakon njih. To i ne čudi, jer su, kao vrlo popularni tijekom Drugoga svjetskog rata, u sljedećim desetljećima postupno bježali na periferiju. Međutim, to ne znači da su se potpuno prestali proizvoditi: danas je automatska puška u velikoj potražnji među vojnicima specijalnih snaga diljem svijeta i nastavlja se proizvoditi. Skrećemo vam pozornost na primjerke "pet" automatskih pušaka koje koriste vojnici specijalnih snaga u različitim dijelovima svijeta.

1. FN P90 (Belgija)FN P90 je zamisao belgijske tvrtke FN Herstal. Štoviše, dizajneri su se oslanjali ne samo na sposobnosti oružja, već i na njegov izgled. Dizajn je namjerno dizajniran da bude toliko futuristički da privuče pažnju. I, kako pokazuje praksa njegove primjene, ovaj je trik funkcionirao besprijekorno. Pored same Belgije, puškomitraljez je ušao u službu u 33 države na četiri kontinenta tijekom trideset godina svog postojanja, a popularnost mu ne pada. Osim toga, uspio je sudjelovati u snimanju nekoliko filmova i TV serija.Što se tiče njegovih tehničkih karakteristika, FN P90 je dizajniran prema bullpup shemi, duljina cijelog oružja je 505 mm, duljina cijevi je 264 mm. Za ovaj puškomitraljez razvili smo vlastiti uložak tipa 5,7 × 28 mm SS190, među čijim prednostima izdvajaju veliku prodornu moć i, istovremeno, nizak postotak rikošeta. Brzina metka je 715 m / s, brzina paljbe je 850-1100 metaka u minuti. Spremnik FN P90 dizajniran je za pedeset metaka i izrađen je od prozirne plastike, što borcu omogućuje kontrolu potrošnje streljiva. Namjena FN P90 je biti dio naoružanja članova posade oklopnih vozila ili vozača borbenog vozila.

2. "Gletcher UZM" (Izrael)Automat Gletcher UZM, poznat i kao "Uzi", porijeklom je iz Izraela, a razvijen je još sredinom prošlog stoljeća. Začudo, od tada nije izgubio na važnosti: neobičan izgled i izvrsne tehničke karakteristike omogućili su zamisli izraelskog koncerna vojne industrije da postane zvijezda brojnih filmova i TV serija i da se aktivno koristi u vojskama svijet. Ukupno, tijekom svog postojanja, stavilo ga je u službu gotovo stotine država. Stoga ne čudi što je stekao titulu kultnog oružja.Među prednostima izraelskog mitraljeza, stručnjaci i operateri ističu, na primjer, njegovu kompaktnost, a sa svakom novom modifikacijom UZI-a postaju sve manji i manji - neki od njih su što je moguće bliži standardnom automatskom pištolju. Još jedna nedvojbena prednost, koja osigurava popularnost modela, je visoka učinkovitost korištenja u skučenom prostoru, gustom urbanom razvoju ili na maloj udaljenosti. Čak i ne najviši pokazatelji u smislu točnosti i dometa paljbe nisu u stanju neutralizirati ove prednosti.

3. Heckler & Koch MP5 (Njemačka)Njemački koncern za oružje Heckler & Koch stvorio je nekoliko uzoraka mitraljeza odjednom, koji su stekli svjetsku popularnost. Jedan od njih je model H&K MP5. Stručnjaci iz grada Oberndorf am Neckar dizajnirali su ovo oružje početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, a u upotrebi je od 1966. godine. Među operaterima modela je više od pedeset zemalja u Europi, Aziji, Americi i Australiji. Njegov najpoznatiji korisnik je Navy SEALS, u cijelom svijetu poznat kao Navy SEALs. U Rusiji ga također iskorištavaju vojnici nekoliko izvidničkih jedinica i specijalnih snaga FSB-a "Alpha" i "Vympel".Stručnjaci ističu nekoliko karakterističnih značajki puškomitraljeza iz Njemačke, na primjer, pouzdanost i izdržljivost. Osim toga, njegov se dizajn često smatra prilagodbom još jednog poznatog njemačkog oružja - jurišne puške G3. Ostale prednosti MP5 uključuju dobru energiju zrna, nizak postotak trzaja i visoku preciznost u uvjetima pojedinačnog paljbe. Oružje je opremljeno s dva spremnika odjednom ukupnog kapaciteta 70 metaka, a teško je nešto više od 2,5 kilograma. Domet nišana - 200 metara. Među nedostacima njemačke automatske puške često se razlikuju znatna cijena, osjetljivost na onečišćenje i dugotrajno ponovno punjenje.

Ne propustite

Izrada i postavljanje reklamnih banera u mreži web sajtova

4. Heckler & Koch MP7 (Njemačka)Još jedan popularan model automatske puške spomenutog njemačkog koncerna za oružje je MP7. Samo, za razliku od svog prethodnika, ovo oružje razvijeno je već početkom dvadeset i prvog stoljeća. Često se uspoređuje s izraelskim Uzijem, ali s poboljšanim tehničkim karakteristikama. Tijekom dvadeset godina postojanja, MP7 je stavljen u službu u 14 država, uključujući, osim Njemačke, Južnu Koreju, Japan, pa čak i Vatikan, gdje ga koriste pripadnici Švicarske garde.S relativno malom veličinom, njemačka automatska puška ima točnost vatre koja nadmašuje brojne analoge sličnih dimenzija. Duljina oružja s rasklopljenim kundakom je 638 mm, duljina cijevi je 180 mm, plus odvodnik plamena, masa modela je manja od 2 kilograma. Spremnik za MP7 ima dvije vrste u smislu kapaciteta: 20 i 40 metaka. Zanimljiv detalj ovog oružja je njegovo streljivo 4,6x30 mm, jer je puškomitraljez dizajniran upravo za te patrone, a ne obrnuto, kao što je često slučaj. Prednosti oružja su jednostavnost korištenja, mali trzaj i visoka preciznost metka.

5. PP-19 "Bizon" / PP-19-01 "Vityaz" (Rusija)Naravno, ruski s oružjem dovoljno je razvijen da stvori cijelu obitelj mitraljeza, prvo dijete s ovog popisa je PP-19 "Bizon". Stvorio ju je 1993. godine sin autora legendarnog mitraljeza Viktora Mihajloviča Kalašnjikova. PP-19 "Bizon" stavljen je u upotrebu ne samo u Rusiji, već iu Vijetnamu, Sjevernoj Koreji, Kazahstanu i nekoliko drugih država. Do danas, najpoznatija modifikacija obitelji je puškomitraljez Vityaz, ili PP-19-01, nazvan po istoimenim specijalnim snagama, za koje je dizajniran."Vityaz" je stvorio koncern "Izhmash" početkom ovog stoljeća, a od danas je dio naoružanja vojnika Ruske garde, kao i boraca nekoliko jedinica FSB-a, FSIN-a, pa čak i patrolna služba Ministarstva unutarnjih poslova. Od 2008. domaći mitraljez proizvodi se u dvije verzije: u isp. 10, koji se temelji na skraćenoj verziji AKS-74U, kao i model u isp. 20, ili "Vityaz-SN" (PP 19-01), na temelju dizajna AK-105. PP može djelovati u automatskom i pojedinačnom načinu paljbe s brzinom paljbe do 800 metaka u minuti.

Adult stars...

Neodoljiva Lizie Ryan
Neodoljiva Lizie Ryanu.(HQ)
Erotika , Lizie Ryan
Kaede Matsushima
Kaede Matsushima
Erotika , Kaede Matsushima
Ulje za sunčanje
Ulje za sunčanje (HQ)
Erotika , Suzie Carina

14+
Podijelite ovaj link:
30.11.2021
Copyright © 2023, Biganimal. Developed by Animat studio.